Általános Szerződési Feltételek

1. Általános

A következő feltételek vonatkoznak a vásárló (a továbbiakban “Ön”vagy „vásárló” vagy „megrendelő”) által leadott minden megrendelésre a Clash Kft-től, (01-09-405122, a továbbiakban „Clash Kft”, vagy „mi”), amelyet Tisza cipő weboldalán, mobil weboldalán, mobilalkalmazásán vagy, telefonon keresztül kaptunk (mindezekre vonatkozik a  ”tiszacipo.hu” kifejezés).

A tiszacipo.hu használatával és/vagy rendelés leadásával a vásárló elfogadja az itt foglalt felhasználási feltételeket (”Feltételek”). Kérjük, a rendelés leadása előtt olvassa el a Feltételeket.

Rendelést csak 18. életévét betöltött, cselekvőképessége nem korlátozott és nem cselekvőképtelen természetes személy; vagy jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli gazdálkodó szervezet adhat le.

A tiszacipo.hu oldalon bármikor megjelenített termék vagy szolgáltatás nem jelenti azt és nem garantálja, hogy ezek a termékek vagy szolgáltatások bármikor elérhetőek lesznek. Fenntartjuk a jogot, hogy bármely terméket bármikor kivonjunk a forgalomból.

Fenntartjuk a jogot, hogy időről időre előzetes bejelentés nélkül módosítsuk ezeket a Feltételeket. Megrendelésére azok a Feltételek vonatkoznak, amelyek a megrendelés elküldése idején a tiszacipo.hu oldalon szerepeltek.

A tiszacipo.hu a lehető legjobb online élményt szeretné nyújtani. Ennek érdekében gondoskodnunk kell arról, hogy szolgáltatásaink tökéletesen működjenek. Ön megérti és elfogadja, hogy (1) tilos közzétenni, átadni, terjeszteni, feltölteni vagy promotálni bármilyen kommunikációt vagy tartalmat, amely káros vagy negatív hatással lehet üzletünkre, termékeinkre vagy szolgáltatásainkra; (2) olyan módon viselkedni vagy bármilyen olyan eszközt alkalmazni, amely korlátoz, gátol, visszatart vagy hátrányosan befolyásol más felhasználókat a tiszacipo.hu oldal használata során, vagy amely hatással van az oldal biztonságára, vagy (3) bármilyen eszközt alkalmazni vagy megkísérelni bármilyen motor, szoftver, eszköz, ügynök, script illetve más eszköz vagy mechanizmus (nem kizárólagosan beleértve a spiderek, botok, crawlerek, avatárok vagy intelligens ügynökök) használatát az oldalon való navigálásra vagy keresésre, vagy az oldal tartalmának másolására. Fenntartjuk a jogot az oldal elérésének azonnali megszüntetésére, és a felhasználói fiók törlésére bármely olyan felhasználó esetében, aki ezt a rendelkezést vagy jelen feltételek bármely másik rendelkezését megszegi.

2. Az árak és a szállítási költségek

A tiszacipo.hu oldalon megjelenített  árak tartalmazzák a törvény által előírt áfát, de nem tartalmazzák a kiszállítás díját.

A megrendelés szállítási költsége függ a megrendelés súlyától és a fizetés módjától. Az egyes szállítási módok költségét a fizetési folyamat során egyértelműen feltüntetjük. A szokványos szállítási díjunk 1600 Ft Magyarországon belül.

3. Megrendelés/a szerződés teljesítése

Rendelését a tiszacipo.hu oldalon regisztrációval és regisztráció nélkül is leadhatja. Regisztráció esetén a rendelés folyamata a személyes fiókon keresztül követhető. Sikeres megrendelést követően visszaigazoló e-mailt küldünk a rendelés tartalmával. Amennyiben valamilyen oknál fogva rendelését nem tudjuk teljesíteni, azt mihamarabb tudatjuk.  Ha  ilyen megrendelés ellenértéke beérkezett hozzánk, a vonatkozó összeget ugyanazzal a fizetési móddal próbáljuk meg visszatéríteni, amely útján a kifizetés érkezett. Amennyiben valamilyen okból más megoldás szükséges, felvesszük Önnel a kapcsolatot és elvégezzük a kifizetést.

4. Kézbesítés/kiszállítás

A Clash Kft. a lehető leggyorsabban fogadja be és dolgozza fel a megrendeléseket, és mindent elkövet, hogy a megrendelést a kiválasztott szállítási feltételekkel eljuttassa tartózkodási címre vagy a megadott egyéb címre.

A Clash Kft. a megrendelések beérkezésének sorrendjében igyekszik elküldeni a csomagokat. A rendelés visszaigazolásától számított 2-5 munkanapon belül igyekszünk elvégezni a szállítást. Bár mindent megteszünk, hogy ebbe az időkeretbe beleférjünk, mégis előfordulhat, hogy váratlan okok miatt a kiszállítás több időt vesz igénybe.

A belföldi csomagokat a GLS Futárszolgálat munkatársai munkanapokon 8 és 17 óra között, előzetes telefonos egyeztetés nélkül szállítják ki (ezért lehetőleg a munkahelyére kérje a szállítást). A GLS a szállítás napján e-mailben tájékoztatást nyújt a várható kiszállítási időt meghatározva.

Amennyiben a futár nem tudja kézbesíteni a csomagot, valamivel később újból megkísérli annak kézbesítését. Ha ez is meghiúsul, a csomagot rövid ideig a helyi raktárban tárolja, majd automatikusan visszaküldi a feladónak.

5. A megrendeléstől való elállás

Rendelését lemondhatja vagy elállhat tőle a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban, illetve a megrendelés átvételétől számított 14 naptári napig, feltéve ha minden tételt az átvételi állapotában küld vissza. Ez azt jelenti, hogy a tételek nem károsodtak, nem szennyeződtek, nem lettek mosva vagy viselve (a felpróbálást leszámítva), illetve minden címkéjük és cédulájuk sértetlen. A cipős doboz a termék elválaszthatatlan része és ebből kifolyólag nem használható postai csomagolóanyagként! A megrendelőnek haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 naptári napon belül vissza kell juttatni a termékeket a lent megadott címre. A Megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket, azonban ezen felül egyéb költség nem terheli, de a Clash Kft. követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha a fogyasztó nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nem köteles megtéríteni. Ha egyes tételeket szeretne megtartani, és csak a rendelés egy részét mondja le, a szállítási költséget nem térítjük vissza. Kuponnal történő vásárlás esetén készpénz nem adható vissza, a kupon készpénzre nem váltható!

Ha szeretne elállni a rendeléstől, kérjük, erről küldjön nekünk írásos értesítést postán, e-mailben az info@tiszacipo.hu címre vagy töltse ki és küldje el az erre szolgáló elállási nyilatkozatmintát; és küldje vissza nekünk a tétel(eke)t az alábbi címre: Clash Kft., 1047 Budapest, Károlyi István u. 10. IV. ép. 1.em. Mi 14 napon belül visszatérítjük a vételárat banki átutalással, egy Ön által meghatározott bankszámlaszámra.

Amennyiben a kiszállított a termékről felbontás után derül ki, hogy az áru átvételét megelőzően sérült, a terméket ingyenesen kicseréljük. Kérjük, ez esetben hívja a +36 (20) 269 6646-os számot vagy írjon az info@tiszacipo.hu címre a kapcsolatos teendőkről, információkról.

6. Termék cseréje/visszaküldés

A termék cseréjére a megrendelés átvételétől számított 14 naptári napig van lehetőség feltéve, ha minden tételt az átvételi állapotában küld vissza. Ez azt jelenti, hogy a tételek nem károsodtak, nem szennyeződtek, nem lettek mosva vagy viselve (a felpróbálást leszámítva), illetve minden címkéjük és cédulájuk sértetlen. A cipős doboz a termék elválaszthatatlan része és ebből kifolyólag nem használható postai csomagolóanyagként!

Alsóneműt ugyanúgy visszaküldhet, mint bármely más árut, abban az esetben, ha azokat nem viselte és eredeti állapotukban vannak.

Az Online vásárolt termékeket csak központunkon keresztül lehet cserélni az áru postai vagy futárszolgáttal történő visszajuttatásával. Személyes ügyintézésre és a Tisza márkaboltokban való cserére nincsen lehetőség. A cserélni kívánt terméke(ke)t az alábbi címre kérjük visszaküldeni: Clash Kft., 1047 Budapest, Károlyi István u. 10. IV. ép. 1.em. A visszaküldött csomagba kérjük jelezni a csereméretet, változás esetén a színkombinációt is. A Megrendelő viseli a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Csere esetén a felmerülő árkülönbség és az újrapostázási költség (belföldön: 2305 Ft) is a megrendelőt terheli melyet a szállítás során a futárnál tud kiegyenlíteni.

7. Szavatossági jogok

Kellékszavatosság

A kellékszavatosság lényegében azt jelenti, hogy bármilyen termék eladásáról is legyen szó, a kötelezett (a termék eladója) a termék hibájáért (pontosabban: a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért) kellékszavatossági felelősséggel tartozik. Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a szavatossági idő a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el.

Termékszavatosság

Az új Ptk. vezette be a termékszavatosság fogalmát, ami azt jelenti, hogy a vállalkozás által fogyasztónak eladott ingó dolog (azaz a termék) hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy cserélje, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy az a Szolgáltatónak – másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva – aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét. További információkért látogasson el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemmel kapcsolatos oldalára: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2704

A vásárló az online vásárolt termék minőségi kifogását írásban, a következő postacímre: Clash Kft., 1047 Budapest, Károlyi István utca 10. vagy e-mailen az info@tiszacipo.hu címre nyújthatja be.

8. Fizetési módok

Bankkártya
Az internetes áruház részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártya elfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokolt használó kártya elfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank által fizetőoldalára, és a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a www.tiszacipo.hu webáruház oldalán. Internetes áruházunk az Ön kártya, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége, kérjük, készítse elő kártyáját:

Kártyaszám (a kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám)
Lejárati dátum(a kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám)
Érvényesítési kód (a kártya hátlapján az aláírás panelen található számsor utolsó három jegye) (CVV2, vagy CVC2) Amennyiben az Ön kártyáján nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt legyen szíves üresen hagyni.

Áruházunkban az alábbi kártya típusokkal fizethet:

Visa (dombornyomott)
MasterCard (dombornyomott)
American Express (dombornyomott)
Electron (nem dombornyomott), kibocsátótól függően – ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg, hogy lehetővé teszi-e a kártya internetes használatát. Amennyiben az Ön kártyáját kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot, Ön természetesen fizethet internetes áruházunkban Electron kártyájával. Pontos információért kérjük, forduljon a kártyáját kibocsátó bankhoz. Az OTP Bank által kibocsátott kártyák természetesen elfogadhatók.
Maestro Kizárólag az OTP Bank Nyrt. által kibocsátott, 675761 kezdőszámú kártyák. Amennyiben az Ön kártyáján szereplő kártyaszám csak 10 jegyből áll, a 675761 számsort legyen szíves először beírni, és ezt követően a kártyáján szereplő 10 jegyű számot.
Készpénzes fizetés átvételkor
Rendelést leadhatja utánvétes fizetéssel is, ez esetben rendelését átvételkor, készpénzben fizetheti. A rendelés összegét a futárszolgálat munkatársának tudja kifizetni.

9. Reklamáció és egyéb információk

Észrevételeit és panaszait kérjük, írja meg nekünk info@tiszacipo.hu e-mail címre vagy küldje el postán a Clash Kft., 1047 Budapest, Károlyi István u. 10. IV. ép. 1.em. címre.  Ha olyan vita merül fel, amit nem sikerül békés úton rendezni, és a vonatkozó jogszabályok alapján Ön fogyasztónak minősül, úgy a bírósági eljárás mellett joga van panaszt tenni a lakóhelye szerinti illetékes fogyasztóvédelmi hatóságnál. Ezen kívül a termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vita esetén eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes megyei békéltető testületnél.

A Budapesti Békéltető Testület elérhetőségei:
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu
Tel.: 06 (1) 488 21 31
Fax: 06 (1) 488 21 86

Ha problémája van egy termékkel kapcsolatban, amelyet a Tisza cipő webáruházból vásárolt, és panaszát nem sikerült érvényesítenie a Clash Kft-nél, akkor panaszát benyújthatja az EU online vitarendezési platformján („ODR platform”). Az ODR platform az EU-n belüli fogyasztók és kereskedők számára lehetővé teszi, hogy bíróságon kívül próbáljanak meg egyezségre jutni az online vásárlásból eredő panaszokkal kapcsolatban. Ez a felhasználóbarát és interaktív honlap az EU minden hivatalos nyelvén elérhető és ingyenesen használható. Az ODR platform használatával a fogyasztó és a kereskedő megegyezhetnek egy vitarendezési testület kiválasztásában, majd ezt követően végigmennek egy folyamaton, hogy megoldást találjanak a fogyasztó panaszára. Az ODR platform itt érhető el: http://ec.europa.eu/odr.

Felelősségünk a tiszacipo.hu oldalon elküldött megrendelésével kapcsolatos bármilyen veszteségért vagy kárért a megrendelés teljes áráig terjed.

10. Színek

Minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy termékeink jellemzőit pontosan jelenítsük meg, beleértve az anyagösszetételt és a színeket. Az Ön által látott színeket ugyanakkor a használt számítástechnikai rendszer határozza meg, és nem tudjuk garantálni, hogy a számítógép pontosan jeleníti meg azokat.

11. Részleges érvénytelenség

Amennyiben jelen Feltételek bármely részét bármely bíróság vagy szabályozó testület érvénytelennek találja, a további Feltételek továbbra is érvényesek.

12. Tulajdonjog

A tiszacipo.hu oldalán minden szellemi alkotáshoz fűződő jog tulajdonjog, mint például védjegy vagy szerzői jog. A tiszacipo.hu oldal és tartalmának felhasználása, beleértve az ilyen tartalom részben vagy egészben történő másolását vagy tárolását is, a saját személyes, nem kereskedelmi használatot leszámítva a Clash Kft. engedélye nélkül tilos.

13. Vállalati információ

Szolgáltató: Clash Kft. 1047 Budapest, Károlyi István u. 10. 4. épület 1.emelet
Cégjegyzékszám: 01-09-405122
Nyilvántartásba vevő hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbíróság
Adószám: 11486794-2-41

SZÁMLAVEZETŐ BANKUNK
OTP Bank Nyrt.
Számlaszámunk: 11743040-20061038

14. Ügyfélszolgálatunk

Ügyfélszolgálatunkat az info@tiszacipo.hu e-mail címen érheti el.

15. Egyéb feltételek

Külön rendelkezés hiányában a Clash Kft. a későbbiekben tájékoztatja Önt akcióiról és újdonságairól. Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért felelősséget nem vállalunk! A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai – a vásárolt áruk tulajdonságait és jellemzőit a konkrét árucikk nagyított képe mellett találja meg részletesen. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk.

A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból, programhibákból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget.

Tisza Cipő®