MADE IN HUNGARY

Büszkék vagyunk, hogy sikerült a mai rohanó világban életben tartani egy olyan régi márkát ami az idősek szemében nosztalgikus, a fiatalok szemében előremutató érzést ébreszt. A minőségi alapanyagok, a színes választék és az underground egyediség mellett a legnagyobb munka és legnagyobb megelégedést mégis a márka magyar mivolta okozza. A legfontosabb pillér, hogy ezt még az olykor szeszélyes hazai körülmények között is a ma napig megtartsuk.

Tisza cipő a mai jól ismert védjeggyel 1971 óta létezik, de a kultikus martfűi gyár története korábbra vezethető vissza.

Az 1930as években települt Martfű területére és óriásit lendített a település fejlődésén, mondhatni beindította a modernizációt. Nem csak az ottanik életét változtatta meg, de a magyar könnyűiparban is meghatározó szerepet töltött be a gyártelep beindulása.

A háború után államosították és 1950 január 1-jétől hivatalosan is a Tisza Cipő gyár nevet kapta. A 60as évek végéig folyamatosan fejlődött a gyár és ezzel sokaknak jelentett megélhetést. Az első számú szempont a termelésben a darabszám növelése volt. Aztán a 70es évek meghozták a változást, hisz a darabszám mellett már egyes igények kielégítése is szempont volt a termelésben.

Így 1971-ben jött létre az új logó, amivel saját márkás cipőket készítettek sportoláshoz és utcai viseletre egyaránt. Mivel a korábban az ADIDAS márkának is gyártottak cipőket bérmunkában, így a minőségi elvárásoknak megfelelni nem volt nagy kihívás. Igényes, minőségi cipők gördültek le a futószalagról és látták el Magyarország népességét.
Aztán a 80as években a rendszerváltás utáni könnyűipar leépülése Martfűt is érintette. A megnövekedett import miatt először a belföldi piac akadozott, majd az export lehetőségei is beszűkültek. 91től a, már részvénytársaságként működő állami vállalat az infláció okozta hitelproblémák miatt nem tudott nyereségesen működni. A megújítási törekvések ellenére a pénzhiány miatt a saját márkás termékek (TISZA CIPŐ) fejlesztése, kereskedelme teljesen leépült.

Sok víznek kellett lefolynia a Dunán mire a feledésbe merült márkának a 2000es években feltörő retró láz ismét meghódítható teret biztosított. 2003ban a Clash Kft. szárnyai alatt a régi kaptafák és szerszámok újra munkába lettek fogva.  Sajnos a régi telephelyen nem sikerült megvalósítani az újjászületést ezért a régi logós új Tiszák már Cibakházán készültek, ahol biztosítva voltak a körülmények a minőségi gyártáshoz.

A leporolt és újragondolt cipők a retro és oldscool életérzést megtartva tört tovább és azóta is dübörög. Napjainkban Pécs mellett, Szentlőrincen és Tiszakeszin készülnek a cipők és magabiztosan állja meg a helyét a márka itthon és külföldön is egyaránt.

Tisza Cipő®