Történet

A Tisza Cipő története egészen 1941-ig vezethető vissza, amikor létrejött a mai Tisza Cipő őse, a Cikta Rt.

1942

A márka az 1940-es évekre vezethető vissza. A ma mindössze 6300 főt számláló kisváros egy nagyon jó adottságokkal rendelkező, közúti, vasúti és vízi közlekedés csomópontjában helyezkedik el. Az üzemnek ahol a Tisza cipők is megszülettek a Tisza folyó melletti Martfű adott otthont. Akkor Cikta Rt. néven kezdték el a termelést. 1950-es és 1960-as években a cipőgyár a hazai piacot szolgálta ki …

1971

…a gyártás folyamatosan bővült. 1971-ben megszületett az új Tisza logó és elkezdődött a sportcipők tervezése, gyártása. A Tisza cipők nagyon hamar beszivárogtak az emberek mindennapjaiba. Abban az időben minden Magyar fiatalnak volt legalább egy pár Tisza cipője. Így született meg a ‘T’ logos kultikus márka. Ebben az időben számtalan modell jött létre, néhány ezek közül a mai napig örzi az eredeti stílust kicsit újragondolva a mai minőségi és kényelmi igényeket kielégítve.

Az első termékek amik már a Tisza gyártósorán haladtak végig, vulkanizált gumi talpú tornacipők voltak. Számtalan anyag és színvariációban lehetett kapni a termékeket. A különböző stílusú és kialakítású cipőket előszeretettel használták sportoláshoz, tornaórán és az utcán. Az innovative design és a gyártói hozzáértés hozott nemzetközi sikert a Tisza márkának.

1990

A rendszerváltás után a cipőimport megerősödött, számos új márka jelent meg a piacon. Az 1990-es években az akkor már tradícionális tornacipők gyártása leállt.

2003

A kézzel készült cipők gyártásában és tervezésében több mint 40 éves tapasztalattal rendelkező csapatot 2003-ban kereste fel Vidák László, hogy újraélessze a márkát. A Clash Kft. ekkor vásárolta meg a Tisza védjegyet és elindult a kutatómunka. Régi tervek, fotók, kaptafák és egyéb szerszámok százait nézték át, míg megtalálták azokat a jellegzetes modelleket, amelyek a mai és az egykori Tisza márka ikonikus darabjai lettek. A cipőgyártás újra elindult, majd ezt követték a kiegészítők és ruházati termékek.

Tisza Cipő®