Tisza x Autistic Art

A tavalyi hatalmas érdeklődés és rendkívül pozitív visszhang nyomán az Autistic Art Alapítvánnyal az elmúlt hónapokban ismét közös munkába kezdtünk. Ennek eredménye kettő, limitált darabszámban készült, ma debütáló izgalmas fürdőshort, amelyeket két autista alkotó, Zana Kristóf és Réti Kristóf munkái inspiráltak.

Az Autistic Art Alapítvány célja a mentálisan sérült és autisztikus spektrumzavarral érintett, önálló életvitelre nem, vagy csak korlátozottan képes fiatalok lakóotthoni elhelyezésének támogatása, emberhez méltó életkörülmények biztosítása. Mindezek mellett művészet, design és jótékonyság kapcsolódik össze az Alapítvány nevével. 12 éve működő művészeti programjuk keretein belül igyekeznek bemutatni, illetve támogatni olyan autizmussal élő alkotókat, akik bár rendkívüli vizuális kifejezőeszközök birtokában vannak, az Alapítvány segítsége nélkül munkásságukat a világ soha nem ismerné meg.

A két fiatal alkotó, akiknek munkái most a Tisza shortokon megjelennek, autizmusban súlyosan érintettek, nem beszélnek, az Autistic Art Alapítvány által támogatott miskolci lakóotthonban élnek. Mindketten évek óta aktív alkotói az Alapítvány által kifejlesztett és támogatott speciális művészeti programnak.

A fürdőnadrágok vásárlásából befolyt összeg egy részével nemcsak támogatni szeretnénk a lakóotthonokat, de bízunk abban is, hogy a projekt hozzájárul ahhoz, hogy szabadabban, nyitottabban beszélhessünk az autizmusról és annak társadalmi elfogadásáról.

A termékek farzsebén egy QR kódot is elrejtettünk, amit telefonunk kamerájával beolvasva az Alapítvány oldalára jutunk, ahol pár kattintásos, bankkártyás adományozásra is van lehetőség.

A fürdőnadrágokat mától (2023.04.24-től) vásárolhatjátok meg a Tisza márkaüzletekben, ill. a webshopon.

fotó: Földi Ádám / Autistic Art Alapítvány

Tisza Cipő®